Skip to main content

Banda CAM Santa Cecília de Foios

El Centre Artístic Musical Santa Cecília de Foios, es va fundar el 19 de Setembre de l’any 1921. El seu primer director, fou Mariano Puig, qui després de vuit anys de gran labor dóna pas a Amadeo Gascó, obtenint l’any 1929 el Primer Premi al Certamen de Música de Requena.
          L’any 1931 va ser director Miguel Rodrigo Corell, sent el primer director de Foios. Amb ell es va obtindre diverses vegades el Primer Premi als Concursos de Passacarrers de Falles.
          Seria el seu successor, el seu fill Miguel Rodrigo Plaséncia, obtenint nombrosos premis, destacant a l’any 1961 el Primer Premi al Certamen Musical de Bandes Civils en el mes de juliol junt al Primer Premi a la millor Direcció.
          A l’any 1981 es va fer càrrec Enrique Ros Sanlucas, obtenint l’any 1983 el Premi Únic al millor Desfile i Primer Premi al Certamen Musical de Bandes Civils “Ciutat de Cullera”.
          Després van passar per la direcció de la Banda, Ramón Ramírez, Manuel Enguídanos Cotanda amb el que es va obtindre en 1985 el Primer Premi de la Secció Primera al Certamen de Bandes Ciutat de València, José Domínguez Peñarrocha, qui va crear la Coral de la Societat i Josep Sanz i Biosca.
          En març de 1992 va ser Francisco Luis Brunet qui va prendre possessió de la Banda i de l’escola, estant al front de les dos fins l’any 2000, recollint grans èxits i realitzant els primers intercanvis internacionals.
L’any 2000 es fa càrrec de la Banda, Vicent Puchol, amb qui es participa l’any 2004 al Certamen Internacional de Bandes Ciutat de València, a la Secció Segona, obtenint el Primer Premi.
Al 2009 s’obté el Primer Premi i la Menció d’Honor al Certamen Internacional Vila d’Altea i al 2015, la banda guanya el Primer Premi a la Secció Primera del Certamen Internacional de Bandes Ciutat de València.
En l’any 2017 passa a dirigir la banda el seu actual director D. José Martínez Colomina, amb el qual s’aconsegueix en 2019 el Primer Premi i Menció d’Honor en la Secció Especial al Certamen de la Diputació de València
          La banda ha realitzat diversos intercanvis internacionals amb bandes de Bèlgica i de la República Txeca el 1998.
         Hui per hui la Societat Musical té una escola d’educands amb 200 alumnes, estant al front d’ells, un professorat altament qualificat. Fruit d’aquesta escola son la Coral infantil, la Banda Juvenil, la Coral Juvenil i l’Orquestra de corda Infantil.
          La Societat compta amb una nombrosa massa social al poble de Foios amb més de 800 sòcies i socis.

 
José Martinez Colomina, director
Naix a Alberic (València) , en 1973. En 1989 guanya el segon premi en el Primer Concurs Nacional de Trompeta, en homenatge a D. Vicent Prats. En 1993 acaba el Grau Superior de Trompeta en el Conservatori Superior de Música de València, obtenint el Premi Fi De Carrera. El mateix any, guanya per oposició una plaça com a professor de trompeta en el Conservatori Professional de Música de Llíria, (València) . En 1995 guanya per oposición la plaça com a professor de trompeta per a Conservatori a la Comunitat Valenciana, treballant més tard en els conservatoris professionals de València, Torrent, Ontinyent, Oliva i Carcaixent. Al juny de 1996, guanya el segon premi en el Concurs Internacional de Trompeta “Concurs de Lutece”, el qual va ser celebrat a Paris per la marca de trompetes Selmer.
Des de l’any 2004 fins al 2015 ha sigut encarregat de la Càtedra de Trompeta del Conservatori Superior de Castelló i hi ha col·laborat habitualment amb l’Orquestra Simfònica i el Grup Instrumental de València. En els últims 15 anys ha exercit com a professor en 60 cursos de trompeta nacionals i internacionals celebrats al nostre país. Durant 8 anys va estudiar direcció de banda i orquestra amb D. José Rafael Pascual Villaplana i Juan Luis Matínez. Des del 2005, ha sigut el director de l’Associació Musical Canalense (València) guanyant set premis, sis dels quals han sigut primers amb menció especial en els certàmens de diputació ,Cullera i l’Internacional de València en la seua primera secció, a més del premi al millor director. A partir de 2006, és el director titular de l’Orquestra Xetabense de Xàtiva.
Per a l’any 2010 va ser designat nou director titular de la “Banda de la Federació de les Societats Musicals de la Comunitat Valenciana
En 2010 va viatjar a Londres per a dirigir la banda de la “Royal Academy of London “, on va obtenir la “Llicenciatura de Direcció de Banda per la Royal Schools of Music of London” aconseguint la màxima qualificació. En 2012 es va llicenciar en direcció d’orquestra per la “Royal Academy of London” també obtenint la màxima qualificació. L’any 2011 va ser designat tribunal en diversos concursos nacionals de bandes de música a Madrid i Paipa (Colòmbia)
Des del 2011 imparteix classes de direcció de banda en la “Asociación Musical Canalense de Canals” i en la “Sociedad Musical Artística Manisense” de Manises per a aconseguir la futura formació de nous directors.
En els últims anys s’ha convertit en director convidat assidu de l’Orquestra Simfònica “Çucurova devlet de Adana” (Turquia), gràcies a l’èxit aconseguit en els seus concerts.
El present any obté per oposició la càtedra en trompeta a la Comunitat Valenciana, exercint la seua llavor docent en el Conservatori Superior de Música “Salvador Seguí” de Castelló, a més de dirigir novament la Brass Band del Conservatori.
A més ha sigut nomenat director honorífic de l’Associació Musical Canalense. En l’actualitat és el director titular de la “Universal Shymphony Orchestra”, oferint una gira en els millors auditoris de la geografía espanyola. A més és el director titular de la “Aljub Music Orchestra” i de la “Universal Chamber”
Hui en dia és director titular de la banda del Centre Artístic Musical Santa Cecília de Foios.