Skip to main content

Orquestra Tretacorde

L’Orquestra Tetracorde del CAM Sta Cecília de Foios, composta per alumnes i simpatitzants de l’escola música, neix fa més de 25 anys amb l’objectiu de desenvolupar l’activitat musical de grup en els instruments de corda, buscant a més l’acostament als grans clàssics de la música i donant-los a conèixer al nostre públic.
Està integrada principalment per instruments de corda, afegint quan es precisa els instruments de vent necessaris per ampliar el repertori del barroc al classicisme i romanticisme.
Un altre dels objectius del nostre treball, és el de disposar d’una orquestra com a suport per a interpretar concerts amb solistes, literatura de la qual hi ha un immens bagatge, i que permet als membres del grup actuar com a tals en nombroses ocasions, així com convidar habitualment a grans solistes de violí, viola, cello, contrabaix, oboè, flauta, trompeta, etc.
L’Orquestra ha actuat en grans auditoris valencians com el Palau de la Música o l’Auditori de Torrent.
El seu director, quasi des dels seus inicis, fou el violinista Javier Carrau. En aquest moment el seu director és Alex Puchades que està encetant una nova etapa d’expansió de l’orquestra.
Alex Puchades Naix a València on estudia les especialitats de violí, viola i trompa.
 Ha realitzat estudis de musicoteràpia en la Universitat Internacional de València (V.I.U.). Posseïx el diploma de direcció per la Royal Schools of Music de Londres i el màster en direcció per l’escola Superior Katarina Gurska de Madrid. Ha estudiat violí amb mestres de la talla de: Joaquín Palomares, Vasko Vassilev, Vartan Manoogian, José Luís García Asensio, Alexander Ditisov, Pedro León, David Ballesteros, Stefano Pagliani, Pierre Hommage, Mari Tempere-Bezrodny, Anna Reszniak, Wibert Aerts, Vicente Huerta, Stefan Eperjesi, Susanna Gregorian, Enrique Palomares, Massimo Paris, Victor Ambroa, etc.
 Com a intèrpret ha realitzat concerts per tota la geografía espanyola, Portugal, Francia, Italia, Polònia, Suiza, Alemania, Liechtenstein, Austria, EE.UU., etc. amb diferents orquestres com: Jove orquestra de Castelló, Orquestra Jove de la Regió de Múrcia, Jove orquestra de la Generalitat Valenciana, Orquestra de cambra de la Comunitat Valenciana, Orquestra Eutherpe, Orquestra CullerArts, etc.
 En el camp de la direcció s’ha format amb els mestres: John Carewe, Arturo Tamayo, Bruno Aprea, Vladimir Ponkin, Nacho de Paz, José Rafael Pascual Vilaplana, Álvaro Albiach, José Luís Temes, Yi-Chen Lin, Miguel Romea, Cristóbal Soler, Juanjo Mena, etc.
Durant la seua carrera ha dirigit, entre altres formacions, l’Orquestra de la Universitat de València, l’Orquestra de la Universitat Complutense de Madrid, l’Orquestra de la Universitat Internacional Menéndez Pelayo de Santander, l’Orquestra de la Setmana de música Religiosa de Cuenca, l’Orquestra de Sant Andreu de Barcelona, l’Orquestra de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana o l’Orquestra de la Comunitat Valenciana.
 Com a director assistent ha treballat amb agrupacions com l’Orquestra i Cor de Radio Televisió Espanyola, Jove Orquestra Nacional d’Espanya, Orquesta d’Extremadura, Orquestra de Valencia, Orquestra de la Comunitat Valenciana, etc.
 S’ha format per a abordar tots els repertoris, des del Barroc a la Música Contemporànea, especialment els géneres simfònic i líric. Entre els seus objectius estàn el rescat del patrimoni musical i la interpretació històricament fonamentada. Recentment ha col.laborat amb el Palau de les Arts Reina Sofia en l’edició de la partitura de l’òpera “Il Tutore Burlato” de Martin y Soler.
En l’actualitat és director assistent del Mestre Cristóbal Soler. Així com violí solista de l’Orquestra Eutherpe i de la Universal Symphony Orchestra, i professor en el Màster de direcció de l’Escola Superior de música d’alt rendiment (ESMAR). És el director titular de la Banda d’Almenara, l’Orquestra del C.I.M. de Benimaclet i de l’Orquestra “Tetracorde” de Foios.